Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники поліції охорони Херсонщини разом із родинами відвідали Асканію Нову

У переддень святкування 66-ї річниці зі створення служби співробітники поліції охорони Херсонщини разом зі своїми родинами екскурсійно відвідали Асканію Нову.

Десятки тисяч туристів їдуть в Асканію-Нова, щоб побувати в заповідному степу, відвідати зоопарк і красивий дендропарк.

Цю розкішну оазу створив барон Фрідріх Фальц-Фейн, предок німецьких колоністів, які освоювали південні українські степи і володіли землею, на який знаходиться Асканія-Нова. В кінці XIX століття, ще будучи зовсім юним, Фальц-Фейн почав створювати перші вольєри для птахів і звірів.

Біосферний заповідник Асканія-Нова – унікальний куточок природи, який знаходиться на півдні України, в Херсонській області. Цей біосферний заповідник став переможцем всеукраїнського конкурсу “Сім природних див України”, також він належить до сотні великих заповідників і парків.
Площа заповідника складає 33 тисячі гектарів, третина з яких – абсолютно заповідна степова зона, незаймана територія, якої ніколи не торкався плуг.

Тутешня екосистема є недоторканною вже мільйони років. Це єдина подібна ділянка степу не тільки в Україні, але й у всій Європі, адже одного разу розкопаний степ не відновлюється ніколи.

Добре пройшли два вихідні дні у колективі співробітників і родин поліцейських охорони Херсонщини.

Управління поліції охорони у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН