Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні приєднались до флешмобу на підтримку безпеки руху на дорогах

Про це пише на своїй Фейсбук сторінці Юрій Ромаскевич:

– Вот такий собі флеш-моб в Херсоні! Дякую керівництву та колективу Херсонської обласної дитячої лкарні!
6-12 травня в Україні проходить 5 Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху, у рамках якого відбуваються заходи, спрямовані на подолання складної ситуації з безпекою на дорогах країни. Цьогорічне гасло заходу – «Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху».
7 травня в рамках проведення тижня фахівці Херсонської обласної дитячої клінічної лікарні провели вуличну акцію для привернення уваги учасників дорожнього руху до проблеми травматизму та смертності на дорогах. Близько півсотні медичних працівників з тематичними плакатами та листівками в руках вишикувалися вздовж вулиці Української. Весняний дощ не став на заваді традиційній щорічній акції, а водії, що проїжджали по вулиці повз шеренгу активістів, гучно сигналили і знижували швидкість щоб прочитати заклики на плакатах.
«Медичні працівники як ніхто знають ускладнення і наслідки порушень правил дорожнього руху. Ми зустрічаємось з цим щодня. На жаль, в поточному році на Херсонщині вже двоє дітей загинуло внаслідок ДТП. Наша акція – це прохання до водіїв дотримуватися правил дорожнього руху, не перевищувати швидкість, не сідати за кермо у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння і поважати усіх учасників дорожнього руху», – розповів учасник вуличної акції в. о. головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Віктор Бурдовіцин.
Дорожній травматизм і смертність внаслідок ДТП – це одна з п’яти найпоширеніших причин смертності і травматизму в світі. Протягом 2018 року в світі ДТП відібрали життя 1 млн 350 тисяч людей. За роки незалежності України на дорогах загинуло більше 180 тисяч людей, травмовано 1,3 млн громадян. У 2018 році внаслідок ДТП загинуло 186 дітей. За 4 місяці 2019 року в Україні вже трапилося 47 445 ДТП, з них 6307 ДТП – з постраждалими.
За словами Віктора Бурдовіцина, щороку до обласної дитячої клінічної лікарні потрапляють 40-50 дітей, що потребують госпіталізації після ДТП. Їм необхідна спеціалізована допомога ортопеда-травматолога, нейрохірурга або хірурга.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН