Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відбувся обласний конкурс фахової майстерності за професією «Токар»

14 березня у місті Нова Каховка на базі Новокаховського професійного електротехнічного  ліцею відбувся обласний конкурс фахової майстерності за професією «Токар». Вже другий рік поспіль проведення заходу підтримує Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини.

«Кожне промислове виробництво України страждає від браку кваліфікованих робочих кадрів, зокрема токарів, слюсарів, монтажників, зварювальників. Необґрунтована політика держави у питаннях ринку праці й  відносно професійно-технічної освіти та стагнації курсу на індустріалізацію, призвело до браку кваліфікованих кадрів у промисловій галузі нашої країни. У такій важкій ситуації за справу необхідно братися саме нам – роботодавцям  та викладачам професійних навчальних закладів. Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини і надалі підтримуватиме талановиту молодь, яка обрала робітничі професії»,  – наголосив Олександр Олійник, голова Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини.

Мета конкурсу «Токарів» полягає у підвищенні престижності зазначеної професії, щоб роботодавці та професійно-технічні заклади звернули увагу на необхідності підготовки  кадрів даної професії, а також акцентувати увагу держави та промисловців на питаннях підготовки кадрів для  машинобудівної галузі.  

У конкурентній боротьбі за звання кращих токарів перемогу здобули – Ярослав Михайлюк, студент Херсонського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету (I місце), Сергій Скрипець, студент Новокаховського політехнічного коледжу Одеського національного політехнічного університету (II місце) та Олександр Червоняк, студент Морського коледжу Херсонської державної морської академії (III місце).

Керівництво Об`єднання організацій роботодавців Херсонщини підготувало переможцям та учасникам заходу пам’ятні призи та грошові винагороди. У подальшому на переможців чекає поїздка до Кропивницького на Всеукраїнський конкурс фахової майстерності за професією «токар».

Херсон daily 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН