Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як подолати дефіцит сучасних кваліфікованих фахівців для промисловості Херсонщини

Уже скільки всього переговорено про дисбаланс попиту та пропозицій на ринку праці, про дефіцит кваліфікованих робітничих професій та про трудову міграцію жителів Херсонщини. Але навіть не зважаючи на серйозну організацію обласним центром зайнятості профорієнтаційної роботи, ситуація продовжує залишатися непростою.

Аби надати їй нового поштовху, в Херсоні пройшла робоча зустріч команди Проекту технічного співробітництва «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» з керівництвом Херсонського обласного центру зайнятості та іншими партнерами соціального діалогу. Під час обговорення Олександр Олійник, голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини, директор ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» зупинився на проблемі гострого дефіциту сучасних кваліфікованих фахівців для промисловості Херсонщини. Зазначивши, що саме це, і підштовхнуло його до ідеї створення навчально-виробничого комплексу в Херсонській області на базі ТОВ НВП «ХМЗ» та навчання студентів на власному виробництві.

«Це спільний проект з Об’єднанням організацій роботодавців Херсонщини, Новокаховським аграрним коледжем, Херсонським професійно-суднобудівним ліцеєм, Херсонським політехнічним коледжем, які підтримали ідею заводчан. За принципом дуальної освіти ми вже співпрацюємо з 5 навчальними закладами регіону та 2 підприємствами. Йдеться про “галузеве машинобудування”, “електроенергетику, електротехніку та електромеханіку”, “агроінженерію”, “верстатника широкого профілю». За практику учням ми платимо додаткову стипендію від підприємства. А молодих спеціалістів не лише навчаємо, а й працевлаштовуємо» – відзначив Олександр Олійник.

P.S. Проект МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (2017-2022 роки) реалізується в рамках Данської програми сусідства (DANEP) на 2017-2021 роки та Данської програми підтримки для України. За словами старшого технічного радника Проекту Міжнародної організації праці Джемала Ходжича, який взяв участь у зустрічі для впровадження пілотного проекту було відібрано дві області це Херсонська і Рівненська. Міжнародна організація має навчити взаємодії та відповідним навичкам органи влади і громадян. Кінцева мета Проекту – забезпечити роботою незайняте населення, зокрема молодь та жінок, проект який був презентуваний Об’єднанням організацій роботодавців Херсонщини про створення навчально-виробничого комплексу на Херсонщині, дуже зацікавив Данських гостей які пообіцяли всебічну підтримку і допомогу адже мета у нас спільна.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН