Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цьогоріч на Херсонщині продовжать створювати ОТГ

Цьогоріч Херсонський центр розвитку місцевого самоврядування працюватиме над створенням нових об’єднаних територіальних громад в області, підтримуватиме «молоді» ОТГ та впроваджуватиме кращі практики самоврядності на Херсонщині.

Центр розвитку місцевого самоврядування цього року працюватиме за пріоритетними напрямками, визначеними Міністерством регіонального розвитку, яке є головним впроваджувачем реформи децентралізації місцевої влади.

«Топ-напрямками залишаються: створення нових об’єднаних територіальних громад в області, підтримка новостворених громад у процесі формування управлінських структур, складання штатного розкладу, визначення напрямків розвитку ОТГ; обов’язковий пошук кращих практик, які впроваджуються в інших областях і країнах, щоб застосовувати їх на нашій території», – розповіла директорка Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Сілюкова.

Керівниця Центру також повідомила, що новий рік команда починає у повному складі. Спеціалісти надаватимуть консультації вже створеним об’єднаним територіальним громадам, а також – районним адміністраціям та радам, сільським і селищним громадам, які тільки-но починають обговорювати можливість об’єднання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН