Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Мільярд гривень державної допомоги цього року спрямовано на розвиток дрібних та середніх фермерських господарств України, – Ігор Йосипенко

Про це депутат обласної ради повідомив на засіданні Ради регіонального розвитку Бериславського району.

 Мільярд гривень державної допомоги цього року спрямовано фермерським господарствам Херсонщини на підтримку мілких та середніх сільгоспвиробників. Представники фермерських господарств Бериславщини вже подали документи до Міністерства агропромислового розвитку на отримання коштів.

«Що змінилося за останні роки? І ми бачимо, як колись початківці-підприємці перетворилися на сучасні агропідприємства з потужною сільгосптехнікою та матеріально-технічною базою. А дрібні фермери-одноосібники – на фермерів-фахівців, забезпечених сільгосптехнікою та технологіями сучасного вирощування, які гідно конкурують з агрохолдингами. А заробітна платня? Саме цей сектор економіки сьогодні лідирує серед найкращих зарплат. Саме в наші господарства зараз повертаються заробітчани з Польщі та Росії через гідну оплату праці», – сказав Ігор Йосипенко.

На думку засновника одного з провідних сільгосппідприємств області, депутата облради, завдяки реформам,  які впроваджують уряд та президент України, в агросекторі в останні роки  Херсонщина збільшила обсяги валового продукту та відрахування в бюджети громад, а також з`явились  нові робочі місця.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН