Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі вперше відбулось засідання Ради регіонального розвитку

Представники виконавчої влади, депутати райради, очільники органів місцевого самоврядування, керівники бізнес-структур зібрались наприкінці року, аби підсумувати здобутки, обговорити нагальні питання та визначити завдання на наступний рік.

Однією з найуспішніших реформ в Україні вважають децентралізаційну. В районі вже створені 3 об’єднані територіальні громади, до якої увійшли 8 населених пунктів. Наступного року ці громади отримають додатковий фінансовий ресурс. Планується, що обсяг доходів Новорайської ОТГ збільшиться у 2019 році на 22 мільйони гривень, тобто у 3,2%.

«Люди відчули в собі сили, щоб змінити життя в селі на краще. Багато хто об’єднується у громадські організації, які виходять з пропозиціями. Влада налагодила відносини з бізнесом, ми склали угоди з підприємцями про соціальне партнерство, і багато проектів за участі бізнесменів вже реалізовані. Наступного року плануємо розвивати туристичний бізнес, а також – утворити соціальний центр з обслуговування населення, ЦНАП, муніципальну охорону», – розповів голова Новорайської ОТГ Олександр Шокуров.

У районі реалізовувались проекти за кошти фонду регіонального розвитку. За останні 2 роки від держави надійшло 13, 2 мільйони гривень, за рахунок яких були виконані роботи з покращення інфраструктури району. Це, в свою чергу, привабило інвесторів.

«Нам вдалось переломити складну ситуацію, вибудувати чіткі та зрозумілі правила гри для інвесторів, створити «зелений коридор» для впровадження проектів. За 4 роки реалізовано 25 інвестпроектів на суму майже 40 мільйонів гривень. Ми вже чітко розуміємо, що на наступний рік нам принесе ще близько 60 робочих місць через 10 інвестпроектів та 506,1 мільйон гривень капітальних інвестицій», – сказав голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон.

З відкриттям підприємством «НІБУЛОН»  перевантажувального терміналу (смт Козацькому) з`явились нові перспективи для  представників малого і середнього агробізнесу,  а відтак наповнюються місцеві бюджети

  “Саме зараз відбувається перезавантаження села». Мені  як представнику агробізнесу, приємно бачити, що після децентралізації податки йдуть на розбудову сіл і селищ. Засвітились вулиці вперше за останні десятиліття, робиться ямковий ремонт на сільських дорогах., – прокоментував засновник сільгосппідприємства «Злато Таврії», депутат обласної ради Ігор Йосипенко.

Одним із пріоритетних напрямків залишається відновлення зрошення. З 14,5 тисячі гектарів зрошуваних земель обробляється лише 8 тисяч. На території  Шляхівської  ОТГ вже замовлено кошторис на будівництво зрошувальних систем на 1 600 га. Обговорили на засіданні Ради регіонального розвитку і питання соціального захисту населення, надання якісних медичних та освітніх послуг, спорту та культури.

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН