Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ботанічний сад ХДУ може зникнути через депутатські «земельні» амбіції Валерія Боржкова

«На останній сесії міської ради підприємству «Автоплаза», директором якого є депутат Валерій Боржков, дали дозвіл на розробку документації із землеустрою ділянки 0,65 гектара по Миколаївському шосе», – про це повідомляється на сайте херсонської громадської організації «Единый щит»:

«На виділеній землі фірма збудує «автосалон зі стоянкою для розміщення автотранспорту та допоміжними будівлями» (цитата). Але через амбіції бізнесмена може зникнути єдиний у місті ботанічний сад.

По земельній ділянці, за яку не одну сесію боровся Боржков, проходить водогін, що забезпечує водою увесь сад. Тож, якщо Водоканалу потрібно буде проводити ремонтні роботи на трубопроводі, керівництву саду доведеться просити дозволу у новоспеченого власника землі.

Чи варто говорити, що у працівників та відвідувачів ботанічного саду ХДУ можуть виникнуть проблеми із доступом до території? Єдина дорога до воріт закладу знаходиться на тій же ділянці, виділеній депутату-бізнесмену Боржкову. І якщо депутат навіть без прав на оренду землі дозволяв собі займатися самоуправством – під час осіннього балу хризантем перекривати ворота в ботанічний сад, то після рішення сесії ніщо його не зупинить перекрити увесь в’їзд. У керівництва саду не буде можливості доставляти добрива та саджанці, тож із часом без води та добрив уся флора закладу загине.

Розуміючи наслідки рішення, проти відділення землі для будування нового автосалону і стоянки виступили окремі депутати та Департамент містобудування та землекористування Херсонської міськради. Так, секретар міської ради Олена Урсуленко заявила, що не підпише рішення про дозвіл «Автоплазі» Боржкова на розробку документації із землеустрою.

Департамент містобудування пішов ще далі, у комплексному рішенні від 3 серпня 2018 року констатував невідповідність проекту вимогам державних будівельних норм.

Проте, заяви колег не завадили депутату Боржкову отримати ласий шмат землі.

Громадські активісти та студенти ХДУ підготували  звернення з пропозиціями очільнику міста. Для херсонців відповідь на питання, «що більше потрібне місту черговий автосалон чи єдиний ботанічний сад?», – очевидна».

Херсон daily

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН