Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Новий склад вченої ради обрали у херсонському університеті

Про це повідомляє ректор ХДУ Олександр Співаковський:

– Разом з колегами провели Конференцію трудового колективу з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних вимог. На порядку денному – обрання складу вченої ради університету на наступні п’ять років, оскільки завершилася каденція чинного складу. Одноголосно підтримали рішення, згідно з яким 47 осіб стали членами колегіального органу! Бажаю колегам злагодженої та плідної роботи! У нашому виші відбувається багато структурних та кадрових перетворень, тому виникла потреба у внесенні змін до складу делегатів Конференції трудового колективу. Перший проректор Сергій Омельчук разом з ученим секретарем ХДУ Наталією Воропай розпочнуть процедуру приведення складу делегатів Конференції, а у грудні будуть розглянуті питання щодо внесення змін.

Ми формуємо горизонт для наших колег з розумінням того, куди ми йдемо, через які інструментарії, в які терміни. Цей горизонт – Стратегічний план ХДУ на 2018-2023 рр. На засіданні ректорату перший проректор Сергій Омельчук розповів про реалізацію стратегічних векторів плану, перший з яких – модернізація освітніх програм усіх рівнів. Він включає укрупнення ОП, перехід до моделі організації освітнього процесу (63% – 12% – 25%) із системним залученням провідних викладачів з інших ЗВО, у тому числі іноземних, а також формування навчальних груп у межах 25% ДВВ. Другий вектор – підвищення якості освіти другого (магістерського) рівня, що включає побудову ефективної моделі управління магістерськими ОП. Ядром успішності наших студентів є третій вектор – запровадження англійськомовного середовища в університеті. Для цього ми запрошуватимемо іноземних викладачів та гостьових лекторів, які є носіями мови, будуть запроваджені англійськомовні навчальні курси за всіма освітніми програмами.

Проректор з навчальної та науково-педагогічної роботи Віталій Кобець окреслив критерії укрупнення освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів:

-кадровий склад;
-масштабність (кількість студентів);
-інтернаціоналізація (визначає наявність проєктів за даною ОП, грантів, мобільності, залученість іноземних гостьових лекторів);
-сертифікат про акредитацію (умовний, звичайний або зразковий);
-вимоги до академічної доброчесності;
-динаміка якості здобувачів.

Про зміни до Брендбуку ХДУ розповіла проректорка з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксана Лаврикова. Оскільки факультети об’єднуються, змінюються і їх «обличчя» –логотипи, над розробкою яких триває робота. Також розроблені логотипи структурних підрозділів ХДУ. Оксана Валентинівна розповіла про проєкт «ХДУ24». До роботи залучені 5 магістрантів факультету комп’ютерних наук, фізики та математики – кластерна взаємодія! Персональний кабінет студента міститиме електронний журнал, заліковки, відомості, індивідуальний план здобувача вищої освіти. Тестування платформи відбудеться вже у грудні!

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов надав інформацію щодо епідеміологічної ситуації у виші, а також розповів про отримання випускниками одноразової адресної грошової допомоги. Цьогоріч звернулися 16 осіб.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник розповів про підготовку аналітики щодо фінансового стану підрозділів університету, жоден з яких не зазнав збитків!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН