Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському ботанічному саду розквітли підсніжники

Перші підсніжники почали пробиватися з-під землі у Херсонському ботанічному саду ще у січні. 5 березня тут розквітли перші кущі і скоро рослини утворять галявину, – розказала Суспільному директорка Ніна Сушинська.

“Бачите, вже почали квітувати. Перша галявинка, вкрита квітами підсніжників. Наукова назва підсніжників – галантус. Вона утворена з латинізованої грецької мови, галанта і антус – тобто молочна квітка. Існує 100 видів підсніжників. Деякі з них занесені до червоної книги України”.

Найбільше видів підсніжника можна знайти на Кавказі – 16. Цибулини квітів отруйні, та їх використовують у медицині – лікують наслідки поліомієліту та порушення нервової системи – говорить Ніна Сушинська.

“Неодночасно вони розквітають. Деякі вже великі, а інші щойно з’явилися. Ось бачите ще бутончики є”.

У ботанічному саду очікують, що за два тижні, коли потеплішає, зацвітуть і інші первоцвіти. Цього року мають зацвісти крокуси.

Карантин зіпсував минулого року багато планів, – говорить Ніна Сушинська. Минулої осені херсонці могли потрапити тільки на бал хризантем. Цього року у травні чекають масового цвітіння тюльпанів – у саду цьогоріч їх стане набагато більше.

“У цьому році ми поповнили колекцію цибулинних рослин і очікуємо їх цвітіння у квітні місяці. Ми висадили чотири з половиною тисячі цибулин”, – говорить Ніна Сушинська.

Відвідувачів у саду ще не багато, працівники готуються до весняного сезону. Закладають нову локацію – кам’яний сад.

 

Херсонка Оксана розказала, що прийшла сюди за натхненням:

“Прийшла в ботанічний сад надихнутися, подивитися на цю красу, скучила за своєю дачею. Дуже хочу розвести собі проліски, і отримала поради, як це зробити правильно”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН