Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов фестиваль “Херсон – місто толерантності” (Відео)

16 листопада у Херсоні пройшов міський фестиваль “Херсон – місто толерантності”, приурочений до Міжнародного дня толерантності. Це свято відзначається щорічно з 1995 року, 16 листопада по усьому світу. Саме цього дня ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, статі, етносу або кольору шкіри.  Ці принципи були закріплені у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього, пише Радіо Куреш

   В 1996 році Генеральна Асамблея запропонувала державам-членам щорічно 16 листопада відзначати Міжнародний день толерантності, приурочивши до нього відповідні заходи, орієнтовані як на навчальні заклади, так і на широку громадськість.

   На Херсонщині налічується більше 110 національностей, які намагаються підтримувати свою ідентичну культуру. Деякі представники мають об’єднання, які не тільки підтримують, а й розвивають культуру та зберігають традиції своїх народів. Міжнародний день толерантності, це змога для багатьох представити іншим свої культурні здобутки і дізнатись більше про інші народи. Про міський фестиваль культур народів світу у нашому відео:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН