Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський хореографічний колектив “Веселі чобітки” візьме участь у майстер-класі Раду Поклітару

Про це “Українському півдню” повідомила керівник ансамблю танцю  «Веселі чобітки» Ірина Близнюкова. Майстер-клас відомого балетмейстера,творця  театру “Київ модерн-балет” відбудеться на базі Херсонського державного університету 16 листопада.

Вибір щодо участі “Веселих чобітків” не є випадковий, адже колектив нещодавно відзначив 50-річчя заснування.

Хореографічний колектив Палацу дитячої та юнацької творчості заснований 1968 року народною артисткою України Людмилою Сидошенко, яка нині живе і працює режисером масових заходів у столиці.

Багато років очолює колектив вихованка Людмили Георгіївни, відмінник освіти України Ірина Близнюкова:

«Зараз ми вчимо хореографії 180 дітей віком від 3 до 18 років. «Веселі чобітки» – один з перших танцювальних колективів, який почав працювати з такими маленькими дітьми. Але, як би не було важко, ми намагаємось навчити їх хореографії, любити танець. Беремо участь у всіх загальноміських масових заходах і всеукраїнських фестивалях. Зараз очікуємо на участь у хореографічному конкурсі, журі якого очолює Раду Поклітару, а взимку вирушимо до Карпат, де також візьмемо участь у загальнодержавному конкурсі. Святкування 50-річчя – не творчий звіт колективу, а, скоріше, зустріч випускників, які пов’язали життя з хореографією. Хочемо, щоб учні побачили, як можна продовжити займатись танцем у дорослому віці».

Три хореографи, три концертмейстери, костюмер – педагогічний колектив «Веселих чобіток» невеликий.

34 роки працює педагогом-хореографом випускниця ансамблю, відмінник освіти Світлана Липська:

«У 5 років прийшла у «Веселі чобітки» і залишаюсь до сьогоднішнього дня. Найголовніше у роботі з дітками – зацікавити їх танцем, грати, як з власною дитиною, полюбити, щоб вони завжди приходили до нас у гарному настрої і хотіли займатись». На концерті до ювілейної дати, що відбувся на сцені Херсонського державного університету” найменші вихованці вперше вийшли на велику сцену з «Дитячими пустощами». Більш старші діти виконали «Східні арабески», «Волинську польку», танець «Дружба» та «Ляльковий світ».

Вихованці виростають і обирають свій життєвий шлях. А педагогічний колектив вже більше, ніж півстоліття, приймає до своїх лав маленьких херсонців і вчить їх передавати почуття й думки у мистецтві танцю.

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН