Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 200 дерев висадили в еко-садибі “Райдуга”

В еко-садибі «Райдуга» висадили дерева Відносно тепла південна осінь дозволила продовжити сезон в еко-садибі «Райдуга» в Олешківському лісі.

На початку листопада у поселенні висадили близько двох сотень саджанців. Спільна акція вкотре зібрала прихильників здорового і екологічного способу життя. Засновник еко-садиби Олексій Урсуленко говорить, що завжди раді однодумцям.

«Зараз найкращий час для висадки дерев. Зібралось багато людей не лише для цього, а й для спілкування, обміну досвідом і життєвими практиками, людей, які відкрили для себе новий світ, це позитивно заряджені люди, котрі люблять життя. Ми завжди радо їх зустрічаємо», – поділився Олексій Урсуленко.

Ініціював екологічну акцію Андрій Бобровицький, частий гість еко-поселення в Олешківському лісі. Експерт з еко-технологій, прикладний еколог з Києва більшу частину життя втілює природозахисні проекти: прибирання територій і річок від сміття, захист тварин і біорізноманіття.

«Є одна дія, яка впливає на всі сфери одночасно. І це – висадка дерев, які очищують повітря, зберігають воду на певній території, створюють місце існування тварин. На півдні України існують дві великі проблеми: відсутність вологи і швидке перетворення території на пустелю. І в цьому винна людина – степи зруйновані, а лісосмуги, які зберігали воду і верхній шар ґрунту, вирубуються і спалюються. Висадка дерев – ефективний і дієвий вчинок, який ми в змозі зробити», – сказав Андрій Бобровицький.

До речі, частину саджанців для еко-садиби Андрій надав з власного розплідника.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН