Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи можливе додержання трудового законодавства в Херсоні та в цілому по Україні?

Депутати Херсонської обласної ради VII скликання звертаються до голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України з питанням врегулювання деяких норм державного нагляду за додержанням трудового законодавства.

Таким чином, колеги підтримали пропозицію Юрія Рожкова – депутата Херсонської обласної ради, який також є відомим підприємцем та очолює Регіональну раду підприємців області. Тож у проблематиці ведення бізнесу досить обізнаний. Зокрема, при перевірці підприємства, у ході якого виявлено певні порушення, власник має сплатити суму, що іноді у декілька разів перевищує річний дохід! Наприклад: за допуск працівника без трудового договору – 111 690 грн., а за недопуск інспектора до перевірки (з будь-яких причин) – 372 300 грн.!

В інтерв’ю Юрій Рожков аргументував свою ініціативу так: “Я – за чесне і прозоре ведення бізнесу! Підприємці мають сплачувати усі податки до бюджету, тому що це дасть змогу надалі розвивати освітню, медичну, соціальну та інші галузі. Бізнес повинен співпрацювати з усіма держслужбами у правовому полі. Не підтримувати жодних корупційних схем. Усі порушники, безперечно, мають понести адміністративне покарання, але реальне! Запропоновані штрафи – поза життєвою реальністю. І, цілком можливо, можуть породжувати тіньові схеми перевірок або відбивати бажання взагалі відкривати власний бізнес в Україні! Переконаний: влада має підтримувати бізнес, адже він є основою економіки країни! Саме тому ми, депутати Херсонської обласної ради, проголосували за таке звернення до голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України і сподіваємося на позитивне врегулювання ситуації.

Усі статті чинного законодавства України, на які спираються депутати, виписані у поданому проекті звернення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН