Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський міський голова розпорядився навести лад на пляжі «Лілея»

Обурені містяни майже щодня нарікають на незадовільний стан херсонського пляжу «Лілея». Багато років тому він був чи не найкращою зоною літнього відпочинку, а тепер ця місцевість повністю занедбана. Містяни докоряють міській владі, але дарма: об’єкт знаходиться в приватній власності. Та не дивлячись на це, Ігор Колихаєв розпорядився навести лад на пляжі «Лілея». За його дорученням контролював сьогодні процес прибирання депутат Херсонської міської ради від партії «Нам тут жити», голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, житлової політики, енергозбереження та благоустрою Юрій Рожков.

Прибирання здійснюється силами Дніпровської в місті Херсоні ради. Наразі на пляжі прибирають сміття, вивозять гілля, косять траву тощо.

«Прикро, що упродовж 10 років на пляжі нічого не робилося. Тепер ми маємо повернути можливість містянам спокійно підходити до Дніпра. На цьому наполягає й міський голова Ігор Колихаєв. Річка – це природний ресурс. Доступ до природних ресурсів має бути відкритий для всіх. І така практика впроваджена в країнах Європи. Важливо, щоб містяни пишалися тим, що вони херсонці, щоб користувалися всіма можливостями природи та міста», – зауважив Юрій Рожков.

Він також поділився думками щодо перспектив відновлення пляжу «Лілея».

«Зараз існує проблема зі спорудами, що розміщені на міському пляжі. Вони знаходяться у занедбаному та зруйнованому стані, але є приватною власністю, і місто не має права відновлювати їх, бо це – приватна територія: туалет, басейн, літній майданчик. Як бачимо, вони роблять територію пляжу незатишною та небезпечною. Тому з власником споруд необхідно сідати за стіл переговорів», – підкреслив депутат.

Юрій Рожков пояснив: наразі все, на що має право міська влада, це прибирати тут сміття та косити траву. За його словами, після конструктивної розмови з власниками можливі два шляхи розв’язання ситуації: викуп міською радою цих приміщень або відновлення активної підприємницької діяльності бізнесменами.

Втім як би не розвивалися події далі, містяни мають отримати безпечний, комфортний та доступний відпочинок на цьому пляжі, – наголошує міський голова Ігор Колихаєв.

Херсонська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН