Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Порятунок слабких – справа сильних»: у Херсоні пройшов марш за захист прав тварин

У неділю 30 вересня в Херсоні пройшов Всеукраїнський марш за захист прав безпритульних тварин. Основний лозунг мітингуючих – «Україна гумана країна».

 

Нещодавно у Херсоні відбувся мітинг під стінами міської ради – небайдужі городяни вимагали відмінити рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, яке дозволяло вбивства безпритульних тварин у зв’язку зі спалахами африканської чуми свиней у Херсоні та приміських селищах.

 

Натомість, на марші 30 вересня херсонці вимагали гуманного ставлення до тварин у місті. Від учасників протесту можна було почути такі вигуки: «Живодерів за грати – життями не грати», «Ми за цирк без тварин», «Порятунок слабких – справа сильних».

 

Розпочався марш на площі біля планетарію, далі мітингувальники вирушили вулицею Суворова до площі Свободи, аби підписати петицію, у якій учасники руху потребували від влади виконати 8 своїх вимог.

 

«Ми не можемо стояти осторонь, поки знищують братів наших менших», – відмітив один із організаторів недільного маршу.

 

Наостанок вони заявили, що будуть подавати позов у Київський адміністративний суд, аби скасувати рішення про знищення у Херсоні бродячих тварин.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН