Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка стала побратимом Дрогобича

Побратимом наймолодшого міста на Херсонщині, яке сьогодні відзначає свій день народження, став Дрогобич – 927-річне місто обласного значення на Львівщині.

У перший день святкування Дня міста була підписана угода між Новою Каховкою та Дрогобичом. На свято прибула делегація зі Львівщини на чолі з міським головою Тарасом Кучмою. Тиждень тому представники Новокаховської міської ради та заступник голови побували на Дні міста Дрогобича.

«27 серпня відбувалось вручення премій ім. І. Я. Франка на його батьківщині, у Дрогобичі. Це було перше знайомство з містом. Тоді й виникла ідея поріднитись у рамках, так би мовити «народної дипломатії». У нас є міста-побратими – Ланчхуті (Грузія) та Сент-Етьєн де Рувре (Франція), ми звикли, що це має бути – закордон… Але потрібно самим, не на державному рівні показувати, що південь і захід разом, що ми – одна країна», – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Творчі колективи міста-побратима взяли участь у святковому концерті після підписання угоди.

Нова Каховка продовжить святкування. Сьогодні новокаховчани й гості свята пройдуть урочистою ходою від кінотеатру «Юність» до центральної площі, де розпочнеться головне дійство.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН