Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставка “Краєвиди” відкрилася у Каховському історичному музеї

15 вересня День міста відзначав не тільки Херсон — свято було і у каховчан: місту виповнилося 227 років. Подарунок і містянам, і собі зробила художниця Олена Мироненко, дитинство якої пройшло у Каховці.

До Дня міста у Каховському історичному музеї редактор програм на радіо Херсон FM, презентувала виставку своїх робіт «Краєвиди».

Привітати художницю з відкриттям експозиції картин прийшло багато місцян, поціновувачів художнього мистецтва. Відкривала виставку директор музею — Світлана Сидьолкіна, яка, як справжня мисткиня, створила творче полотно, вміло вплівши у нього  живопис, музику і поезію.

Враження відвідувачів можна підсумувати таким відгуком:

«Работы очень интересные-разные по стилю, цветовой гамме, но самое главное: чувствуется, что они написаны с любовью! Браво! Советую посетить выставку, увидеть своими глазами!», — пише у Фейсбук Світлана Зенікова.

Одна з гостей — художниця Валентина Федченко, теж високо оцінила роботи Олени Мироненко, відзначивши професійність авторки, колорит і душевність картин.

Каховська молодь — зокрема ГУКівці, залишили свій відгук про відвідування виставки у публікації на ПрофіКемп:

«отримали: насолоду від споглядання картин, задоволення від прослуховування музики, цікаве спілкування з художницею й автограф на репродукції картини Олени Валентинівни«.

Серед прекрасних, мальовничих натюрмортів і пейзажів, які викликають внутрішню посмішку, є одна робота, що спонукає до інших емоцій — триптих «Поза часом». І недарма: на картині символічно зображені наслідки урагану в Словаччині, який буквально зніс частину лісу. Ця подія стала для країни катастрофою.

Чим надихається художниця? Життям. Все, що нас оточує, варте прискіпливої уваги. Ми зазвичай гостро зауважуємо лише те, що може бути не дуже добрим. Але як у кожної медалі дві сторони, так і у кожної події можна побачити два емоційних забарвлення. Втім, дивіться самі!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН