Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викиди на «Титані»: сьогодні у Скадовськ відправляють ще близько 500 дітей

З вчорашнього дня з населених пунктів Каланчацького та Чаплинського районів Херсонщині, що розташовані поблизу кримського «Титану», відправляють на оздоровлення дітей та вагітних у Скадовськ. Як відбувається цей процес, чи немає інцидентів і кого відправляють у курортний Скадовськ на березі Чорного моря, у першу чергу? З такими запитаннями ПІК звернувся до Євгена Криницького, директора Департаменту освіти, науки та молоді ОДА.

«Станом на вечір 7 вересня на оздоровлення відправили 200 осіб – це діти шкільного і дошкільного віку, вагітні. Сьогодні ми відправляємо ще близько 500 чоловік», – повідомив Криницький.

«У першу чергу вчора ми відправили з населених пунктів, що розташовані найближче (до «Титану» – ред.) – Преображенка, Ставки, Макаровка. Сьогодні відправляємо другу лінію – Каїрка, Олександрівка, Гаврилівка, Костянтинівка, Григорівка. Потім третя лінія – Мирне», – каже директор Департаменту.

«Усі діти дошкільного віку обов’язково їдуть з одним з батьків. На 10 учнів ми виділяємо одного супроводжуючого педагога», – повідомив Криницький.

«Навчання дистанційного не буде для учнів – всі будуть навчатися у школах Скадовська, – повідомив Криницький. – Вони всі підуть у школи в Скадовську. Місця у навчальних закладах зарезервовані».

Він переконує, що класи у Скадовських школах не будуть переповнені.

«Є класи, які можна доповнювати учнями. Це питання (навчання дітей – ред.) ми зняли повністю. Усі діти будуть вчитися», – каже директор департаменту.

«Усі діти розміщуються у санаторії «Таврія» та на базі училища фізичної культури (Скадовська філія Херсонського вищого училища фізичної культури – ред.). Ми ще будемо з приватниками працювати», – каже Криницький.

Процес перевезення дітей у Скадовськ відбувається без ексцесів наразі, каже директор департаменту.

«Усе спокійно. Дітки задоволені, що їдуть на море», – каже директор департаменту.

«На місці дітей обстежуватимуть медичні працівники. З вчорашнього вечора вже почали обстежувати (тих, які вже прибули – ред.). Це лікарі із Скадовська та з обласного центру», -відзначив Криницький.

Він також повідомив, що дехто з дітей вже виїхав з районів у інші населені пункти чи разом з батьками чи до рідних. Також є випадки, коли батьки відмовляються відправляти дитину у санаторій.

«Є випадки, коли батьки з дітьми поїхали самостійно до рідних, є випадки, коли лишаються на місці», – каже він.

Нагадаємо, на Херсонщині вирішили оздоровити дітей, які проживають у 4 ОТГ в Каланчацькому та Чаплинському районах через ситуацію з кримським «Титаном», всього мова йде про 1885 дітей – шкільного та дошкільного віку. Влада наголошує, що мова йде саме про відправку дітей на оздоровлення, а не евакуацію, бо, мовляв, ситуація не критична і вони це роблять на упередження. 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН