Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Правоохоронцями Миколаївщини припинено діяльність 7 організованих злочинних груп

Упродовж 8 місяців 2018 року правоохоронними органами в області виявлено сім злочинних угруповань, тоді як за аналогічний період минулого року – виявлено лише п’ять, повідомляється у прес-службі прокуратури Миколаївської області

Ці злочинні угруповання вчиняли злочини загально-кримінальної спрямованості –  шахрайство у сфері земельних відносин та комунальної власності, незаконного обігу наркотичних засобів, розбою поєднаного з умисним вбивством, незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Крім того, завдяки наглядовим заходам прокуратури області 20.04.2018 розшукано члена організованої групи, який перебував у розшуку за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України.

На підставі зібраних беззаперечних доказів, 22 особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень у складі організованої групи (тогоріч за аналогічний період – 20 особам). Завершено розслідування у 7 кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів у складі організованих груп щодо 22 осіб. До кінця вересня заплановано скерувати до суду ще одне кримінальне провадження з обвинувальним актом щодо 3 осіб.

Зокрема, у серпні скеровано до суду обвинувальний акт відносно 3 членів організованої групи, які упродовж 2017 року займались незаконним переправленням іноземних осіб через державний кордон України шляхом виготовлення та надання підроблених документів.

5 вересня скеровано до суду обвинувальний акт щодо злочинної організації на чолі з депутатом Миколаївської міської ради, яка займалась систематичним розкраданням бюджетних коштів.

За результатами судового розгляду 3 проваджень стосовно організованих груп судами вже ухвалено обвинувальні вироки, які набрали законної сили, стосовно 12 осіб (у 2017 році розглянуто одне провадження).

На найближчій  міжвідомчій нараді правоохоронних органів особливу увагу буде приділено стану протидії наркозлочинності, виявленню «закладок» та незаконній рекламі наркотичних засобів.

Тільки разом можна вирішити цю соціальну проблему. Не будемо байдужими та скажимо усі разом «Стоп наркотикам!».

Загалом, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів Миколаївщини вже другий рік поспіль досягнуто вищого рівня розкриття кримінальних правопорушень, ніж загалом у державі: 3 % проти 1,6 % за остаточними результатами досудового розслідування та 1,2 % проти 1 % за оголошенням особам про підозру.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН