Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині прикордонники евакуюють персонал через випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу «Титан»

3 вересня, неподалік від КПВВ «Чаплинка» військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі. Джерелом токсичного забруднення повітря у Херсонській області є окупований завод «Титан». Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Азово-Чорноморського Регіонального управління Держприкордонслужби у Фейсбук.
  “Протягом останнього тижня прикордонники Херсонського загону, які здійснюють охорону адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом неодноразово фіксували випадки отруйних хімічних викидів з окупованого заводу «Титан». 
  Так сьогодні, в черговий раз, за допомогою хімічних детекторів неподалік від КПВВ «Чаплинка» військовослужбовці зафіксували наявність токсичних речовин в повітрі”, – йдеться у повідомленні.
  По даному факту прикордонники сповістили органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та евакуювали персонал з небезпечних місць несення служби.
  Нагадаємо, що з 25 серпня жителі окупованого Армянська скаржаться на дивний запах у повітрі та погане самопочуття, що пов’язують з викидами шкідливих речовин. Як вже повідомлялось, причиною надзвичайної ситуації стало оголення 42 квадратних км кислотного накопичувача заводу «Титан». Про це на своїй сторінці у Фейсбук писав голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв: «Через дефіцит води оголилося 42 квадратних км кислотного накопичувачу, з якого відбувається випаровування і подальше конденсування небезпечних сполук». «Вражає цинічність окупаційної влади: робиться вигляд, що нібито нічого не відбувається, вода яка добувається із свердловин використовується заводом виключно для отримання прибутку, а на екологію і здоров’я людей начхати», – йдеться у повідомленні Гордєєва. 
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН