Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні привітали підприємців

20-й рік поспіль відзначили День підприємця, який, за Указом Президента, покликаний показати велику роль бізнесу у становленні української економіки. В обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша відбулись урочисті збори за участі підприємців з усієї Херсонщини, представників влади, Державної фіскальної служби та інших організацій, що за родом діяльності співпрацюють з бізнес-структурами.

Голова ради підприємців при Херсонській облдержадміністрації Юрій Рожков відзначив велику роль підприємців у формуванні економіки області і соціальну функцію, яку взяли на себе бізнесмени.

«У 2014-2015 роках першими, хто став допомагати нашим військовим, були підприємці. Коли країні важко, влада завжди звертається до бізнесу. Сьогодні нелегкі часи, і хотілось би більшої поваги від владних структур. Знаю, що багато підприємців опускають руки, продають бізнес і виїжджають за кордон. Але я вірю, що Україна буде міцною європейською державою, яка стане майданчиком для розвитку власної справи. Тож треба рухатись вперед», – сказав у привітанні Юрій Рожков.

Останніми роками першим, хто піднімався на сцену був тричі Герой Праці, Герой України Дмитро Костянтинович Моторний. Людині-легенді присвятили відеоролик з архівних матеріалів. На сцену піднялась його донька – Ольга Костікова.

«Кілька днів тому колектив ПрАТ «Зоря» одноголосно прийняв рішення про перейменування підприємства в сільськогосподарський кооператив «Зоря Моторного». Я впевнена, що ми будемо міцно тримати той стяг, який підняв Дмитро Костянтинович», – сказала Ольга Костікова.

Наступним почесним гостем Дня підприємця був генеральний директор «Механічного заводу» Станіслав Путілов. 7,5 років він очолював раду підприємців, зараз керує одним з найуспішніших виробництв області.

«Мені дуже приємно, що разом з підприємцями в залі є представники ДФС, Держпраці, інших структур, яким бізнесмени можуть ставити незручні питання. В тому числі й мені, я доступний для всіх. Сьогодні підприємцям необхідно бути сучасними, вміти швидко змінюватись та вчитись, шукати ніші та розвиватись. Для цього ми проводимо інвестиційні форуми, наступний пройде у Києві 21 вересня, в якому візьмуть участь ділові кола України, дипломатичні корпуси», – сказав голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Бізнес, крім сплати податків, бере на себе соціальне навантаження. Кращих підприємців Херсонщини, котрі опікуються суспільними проблемами, нагородили грамотами та подяками.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН