Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Училища Херсонщини отримали сільськогосподарську техніку

3 серпня на площі Свободи голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв вручив ключі від сучасної сільськогосподарської техніки закладам освіти Херсонщини.

Так, Іванівський професійний аграрний ліцей отримав три трактори, культиватор суцільної обробки та розкидач причіпний. Чаплинський професійний аграрний ліцей – жниварку та зернозбиральний самохідний комбайн SKIF 280 Superior. У свою чергу, Великолепетиському професійно-технічному училищу №22 було передано ключі від двох тракторів.

«Другий рік поспіль ми передаємо сучасну техніку професійно-технічним училищам області. Дуже приємно, що ця техніка зібрана на «Херсонському машинобудівному заводі». Сьогодні наша задача полягає в тому, щоб зробити професійно-технічну освіту конкурентоспроможною. Щоб наш фахівець навчався працювати на новій техніці і потім був затребуваним на  ринку праці», –  зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Також він розповів, що до кінця року ще на 8 млн грн буде придбано та передано сучасне обладнання з метою забезпечення якісної підготовки кваліфікованих робітників для аграрного сектору економіки.

Крім того, директор департаменту  освіти, науки та молоді Євген Криницький наголосив, що матеріально-технічна база закладів оновлюється вперше за 30 років.

Директор Чаплинського професійного аграрного ліцею Олена Коваленко подякувала керівництву Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонської обласної ради за допомогу та зауважила: «Це крок назустріч  молоді , яка бажає освоїти робітничі професії та стати гарними спеціалістами у своїй галузі».

Матеріально-технічна база закладів поповнилася сучасним обладнанням і технікою, що досягнуто шляхом створення навчально-практичних центрів сільськогосподарського спрямування на базі Професійно-технічного училища № 22 смт Велика Лепетиха, Чаплинського та Іванівського професійних аграрний ліцеїв.

Наразі центри укомплектовані новітніми тракторами, комбайнами та різноманітним підвісним устаткуванням.

Варто зазначити, що техніка була придбана за кошти державного бюджету, а саме витрачені були залишки освітньої субвенції області.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН