Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській морській академії та Школі гуманітарної праці сьогодні відбулось Свято першого дзвоника

Про святкові заходи на Фейсбуці повідомляє народний депутат Уураїни Олександр Співаковський:

 – Перше вересня — особливий день для кожної людини. Ще з самого дитинства це свято набуває в нашій свідомості настільки яскравого емоційного забарвлення, що не тьмяніє потім протягом усього життя. Особисті світлі спогади про це свято є в усіх. І що парадоксально: чим доросліше ми стаємо, тим світлішими і приємнішими стають наші згадки про школу, про роки навчання. Вже потім на наші особисті спогади починають густо нашаровуватися ще більш яскраві емоції, пов’язані з початком шкільного життя наших дітей, потім – онуків…

Змінюються часи і покоління, а День знань завжди залишиться святом для всіх і для кожного. За моїми плечима, наприклад, уже чотири десятиріччя педагогічної праці. По суті, все життя  пов’язане з освітою. Однак не звик і, мабуть, вже ніколи не звикну до цієї особливої, дзвінкої врочистості Першого вересня.

Сьогодні зранку вітав з Днем знань учнів Школи гуманітарної праці та курсантів Херсонської державної морської академії і знову хвилювався так, наче вперше, наче це мене кличе до аудиторії шкільний дзвоник:))

Роки навчання — найщасливіші у житті людини. Це той нетривалий проміжок часу, коли перед людиною відкриваються абсолютно всі дороги, коли їй все до снаги. Та усвідомлювати цю істину починаєш з роками. Як і те, що дорога навчання має початок, але не має кінця. І якщо прагнеш чогось досягти у професії, у житті, маєш весь час вчитися і вдосконалювати себе. Та в молодості навчання є різьбленням по каменю, в старості — це вже креслення на піску. Тому потрібно на повну використати ті можливості, ті великі шанси, які надає школа та виш. Фундамент свого майбутнього наша молодь закладає сьогодні. І чим раніше кожен із них це усвідомить, тим більших вершин досягне.

Щиро побажав тим, хто сьогодні прийде в аудиторії і класи за знаннями, бути наполегливими, рішучими і амбітними у своїх прагненнях. Сказав, що ми мріємо бачити їх сильними та успішними людьми, майбутніми будівничими розквіту рідного краю і України. Тому хотілося б, щоб новий навчальний рік став для кожного з них новим щаблем у розвитку, черговим маленьким кроком до здійснення своєї мети. Побажав усім натхненного пізнання світу, захопливих відкриттів і нових перемог на шляху до знань. В добру путь!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН