Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ключові моменти сьогоднішньої сесії Херсонської міської ради

Свій аналіз сесії міської ради, яка відбулась сьогодні у Херсоні на Фейсбуці виклала журналістка Євгенія Вірліч:

– Більше місяця не робила оглядів сесій та комісій – тепер вже час шолє )) Отже, тезово про найцікавіше, але почну із себе-коханої:

1. Звіт місцевої прокуратури про діяльність та окремо – про резонансні справи. Щоправда, в самому звіті, який озвучив представник, про резонансні справи було небагато, але йому поставив питання Андрей Дмитриев щодо стану справи про моє (Євгенії Вірлич) побиття у стінах міської ради, за що дуже дякую Андрію Миколайовичу. Далі цитата: “10.07.2018 року мав місце факт нанесення тілесних ушкоджень журналісту Вірлич Євгенії Михайлівні у приміщенні Херсонської міської ради. За вказаним фактом було зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження, яке розслідується Херсонським відділом поліції, процесуальне керівництво здійснюється Херсонською місцевою прокуратурою. За результатами досудового розслідування вчора, 27 серпня, прокурором погоджено постанову оголошення підозри…винній особі, яка заподіяла тілесні ушкодження журналісту Вірлич, а також громадянці Elena Bidulya, яка знаходилась поруч із журналісткою Вірлич. Вказана підозра вчора підписана і на сьогоднішній час тривають слідчі дії щодо її оголошення особі, яка винна в цьому» – відзначив Костянтин Гуляков, керівник Херсонської місцевої прокуратури”.

2. Почесні громадяни. Цього року встановлено своєрідний рекорд за кандидатурами – аж 13. Щоправда, звання присвоєно чотирьом: Михайлу Милославському, Галині Уманець, Леоніду Ремизі та Анатолію Марущаку. Міський голова запропонував до наступного разу розробити інше положення або доповнити чинне, адже цього разу претендентів виявилось надто багато.

3. Нарешті в Херсоні з’явився Громадський бюджет! Ура! Не прошйло і двох років. У 2016-му його вперше і потім ще кілька разів подавав Андрей Дмитриев. Проект пройшов від стадії повного нерозуміння мером, що воно таке, до слів мера “ну давайте хоч якийсь варіант приймемо”. Ура, ухвалили! Тепер – найцікавіше: втілити в життя і подивитись, що буде.

4. Пропозиція Леонової-Рубана “дайте 300 тисяч на зарплатню з голосу” не пройшла. Хотілось радіти і стрибати! Нарешті пропозиції без попередніх пояснень перестали проходити. Чудовим стьобом було запрошення від Руслана Рубана відвідувати бюджетні комісії для всіх охочих, аби було зрозуміло, що там відбувається. Пане Руслане, лячно народу йти – там неадеквати трапляються: одні замовляють побиття, інші б’ють. Страшно багатьом.

5. “Я хочу 20 тисяч на лошадок”. Чудова цитата мера, яка забезпечила харчування тваринкам.

6. Скандальний МАФ поблизу лікарні ім. Лучанського. Відповіді на те, як там з’явилась “новобудова”, яка перекрила частину руху, спаплюжила частину дороги і створила систематичну аварійно небезпечну ситуацію на дорожньому покритті, ТАК і НЕ БУЛО. Якісь комісії щось надають, але за фактом ніхто нічого не затверджує. Принаймні так було зрозуміло з пояснень пана культурного дорожника Олександра Ложичева.

“Вишенька на тортику”: рекомендація від Сергія Волошинова запросити (!) володаря МАФу (цікаво, чи встигне прийти володар перед тим, як його посадять?) і прозвітувати про наявність угоди оренди земельної ділянки. Давайте робити ставки, чи є в нього договір? Аплодую пану Сергію за пропозицію та чудову ідею! Як журналіст, який любить таку вкусняшку, я в захваті.

Більше та глибше – трансляція за посиланням. Якщо є питання, ставте. Спробую також поновити традицію трансляцій із короткими поясненнями, що відбувається в місті.

Цьомаю!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН