Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У якому стані зараз меморіал Героїв незалежної України на херсонській площі Свободи

На центральній площі Херсона, площі Свободи встановлено меморіал Героїв незалежної України, із цим стикнулися у державні свята херсонці на Фейсбуці пише Інна Усачова, голова херсонської Самооброни:

 – За час святкових днів, місця, де ці роки традиційно вшанувується пам”ять тих херсонців, хто вже не доживе до Перемоги, наповнилися квітами. І на меморіалі Героїв незалежної України і на площі Свободи.
Дякуємо усім і кожному, хто незалежно від соціального статусу знає і не забуває, якою ціною відстоюється незалежність нашої держави, нашої країни. Тим, хто докладає зусиль задля незалежності у розумінні окремої маленької людини та в розумінні самобутньої держави.
Гіркий смак цьогорічного свята, але це найважливише свято нашої країни. За ним – минуле тисячоліть випробувань українців, попереду нього – майбутнє, котре залежить від нас – кожного.

Учора, 24 серпня, на площі Свободи минула купа заходів. Після спортивних «Ігор героїв», молитви за Україну відбувався насичений концерт. Варто відзначити, що в цьому році згадки про буремність часу та героїзм наших співвітчизників лунали зі сцени з постійною періодичністю, а в самих номерах була наче й менша кількість совкових елементів.

Наприкінці концерту, діти від малесенького віку з мамами традиційно облаштували для себе місце трохи від сцени – по той бік пам”ятника. І через те, що директор КП “Гарантії” Игорь Григорьевич Семенчевхалатно ставиться до виконання свої обов’язків, нарізали кола не тільки вільною площею, але й по самому пам’ятнику. Так, у 2014р. фотокартки встановились з фасадного боку НЕБЕСНОЇ СОТНІ й у такому форматі були оновлені в 2015р., а станом на 2018р. фотокартки з бійцями Херсонщини займають три боки. Четвертий бік співробітники КП вирішили не підіймати на рівні з нововстановленими фотокартками, лишивши зручну для потрапляння на пам’ятник дірку.

Але справді щирі слова вдячності директору КП «Гарантії» та майстру Denis Kolesov висловити треба за те, що було продумано ковані підставки для квітів та свічок – це суттєва зручність і гарна художня окраса. Хоча якось не продумано вийшло з підсвічниками, вони виключно для маленьких лампадок. А самого напису «Небесна сотня» взагалі тепер не видно.

Ми запропонували дітям та їх матусям допомогти запалити свічі та розставити по периметру пам’ятного знаку. За якісь 5 – 10 хвилин все було готово, за що ДЯКУЄМО херсонцям, особливо маленьким. Захопливе вийшло заняття і корисне. По пам’ятнику більше не бігали, до речі. А самі свічі палали на площі Свободи допізна.

Звичайно, скільки людей, стільки й думок і стосовно святкування Дня Незалежності, і стосовно вшанування, і стосовно того, за що помирають українські вояки. Але однозначно – це наші спільний біль і наша спільна гордість. І такі дітлахи різного віку є саме тими, для кого виборюють та відстоюють незалежність, життя в кращій державі наші бійці-захисники. 
Україна вільна навіки!

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. Эта необъявленная война длится уже дольше чем Великая Отечественная. Но если тогда наши шли в атаку за Сталинград, то эти необандеровцы полегли за Роттердам плюс. Не сможет кучка кастрюлеголовых которых от силы 20 процентов населения удерживать власть бесконечно. И надо подумать, что будет потом. А потом Петя Прощавай сбежит. Блок Пети Паразита и такие как Усачева пойдут на каторгу. А те кто погиб погибли зря- нельзя победить в гражданской войне.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН