Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відзначають День Державного Прапора

23 серпня, у переддень 27-ої річниці Дня незалежності України, у Херсоні біля обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара відбулися урочисті заходи з нагоди святкування Дня Державного Прапора України за участі представників органів місцевого самоврядування, духовенства, трудових колективів, активістів та громадськості.

Почесне право підняти державний прапор України було надано:

Василю Боцвінку, командиру вертолітної ланки військової частини А1604, учаснику бойових дій;

Микиті Пешенку, майстру спорту України, чемпіону Європи з кіокушин карате серед чоловіків м. Ланьцут (Польша), чемпіону міжнародного турніру з кіокушин карате 2018 року, чемпіону світу з кіокушин карате м.Токіо (Японія);

Лізі Волощенко, володарці гран-прі всеукраїнських фестивалів «Чорноморськфі ігри» та «Яскраві діти України», лауреатці ІІ ступеня міжнародного пісенного фестивалю Sanremo Junior 2018.

З привітальним словом до усіх присутніх звернувся голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв:

«Сьогодні одне з найбільших державних свят. З історії нам відомо, скільки життів покладено за наш державний стяг. За те, щоб держава була державою, а українці мали свою територію та могли спілкуватися своєю мовою. Сьогодні на фронті і в тилу, на будь-якому посту, ми маємо цінувати синьо-жовтий стяг,  будувати незалежну державу, обирати власний шлях і не йти на внутрішні роздори».

Також Андрій Гордєєв вручив відзнаки Президента України волонтерам, які здійснювали діяльність, перебуваючи безпосередньо в районі проведення АТО.

Зі словами вдячності звернувся до волонтерів Андрій Зборчий, офіцер відділу аналізу і прогнозування морально-психологічного стану особового складу управління морально-психологічного забезпечення підготовки та застосування військ (сил) 57 окремої мотопіхотної бригади:

 «З того часу, як було піднято державний прапор над країною, ми переживали кризи і підйоми, падіння та піднесення. Наразі Україна заявила себе на світовій арені, як самостійна, незалежна, обороноздатна держава.  Мить, коли підіймається державний прапор і звучить гімн – це мить піднесення, яка вселяє в серця українців гордість за свій народ, за країну!».

Сьогодні синьо-жовтий прапор розвивається над усіма державними установами країни, він здіймається над посольствами України в багатьох державах світу. Кожен небайдужий українець, як на території держави, так і за її межами,  долучається до святкування Дня Державного Прапора України, 27-ої річниці Дня незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН