Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Дніпро – це суднохідна артерія України і її потрібно розвивати!», – Андрій Гордєєв

22 серпня з самого ранку від перевантажувального терміналу ТОВ СП «Нібулон» у Голій Пристані на  Київ вирушила перша у 2018 році партія баштанних.

Цього року на баржу завантажили вдвічі більше баштанних, ніж минулого – 500 тонн. Особливістю стало те, що окрім кавунів, до Києва відправлять також і 80 тонн найсмачніших херсонських динь.

Проконтролювати завантаження та підготовку баржі до відправлення вирішили  голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський.

«Херсонський кавун – найсмачніший! Переправляючи найпопулярнішу ягоду на столичні прилавки, ми показуємо, що можемо відновити судноплавство на Дніпрі та зняти колосальне навантаження з українських доріг. Дніпро – це суднохідна артерія України і її потрібно розвивати!», – зазначив очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Також він подякував аграріям Херсонщини, які не дивлячись на аномальні кліматичні умови цією весною, змогли сформувати партію баштанних, та висловив вдячність Олексію Вадатурському за розвиток річкової логістики.

Засновник компанії «Південний експорт» Олександр Синенко наголошує, що доставка по Дніпру є набагато вигіднішою, до того ж, це дозволяє зберігти товарний вид ягід.

Вантаж було сформовано з урожаю трьох фермерських господарств Голопристанського району Херсонської області. Солодка ягода буде рухатися протягом 5 днів по Дніпру до Києва. Спостерігати за переміщенням баржі можна  онлайн по карті, яка розміщена на сайті «Нібулон».

«У минулому році за ініціативи Андрія Гордєєва ми підписали меморандум з  головою Гомельського обласного виконавчого комітету Володимиром Дворніком про відновлення водного шляху Е-40, який значно спростить торгівлю між нашими країнами. У вересні планується проведення форуму у  Білорусі, де ми також будемо підіймати питання відродження цього водного сполучення», – розповів генеральний директор ТОВ СП «Нібулон» Олексій Вадатурський.

Також він розповів, що коли привозять кавуни з Херсонщини в такий спосіб, то ціна підтримується. Адже у Києві знають, що баштанні з цієї баржі будуть високої якості з усіма сертифікатами, без нітратів, матимуть багато поживних речовин та гарний вигляд.

Крім того, Олексій Вадатурський зауважив, що компанія «Нібулон» має потужності і готова перевозити херсонські кавуни до Харківської та Полтавської областей.

Нагадаємо, торік сталася історична подія: уперше за останні 14 років Херсонщина відправила кавуни до Києва річковим транспортом по Дніпру, укріпивши торгівельні зв’язки з іншими регіонами через водне сполучення.

Тоді на баржу завантажили 250 тонн солодкої ягоди. Судно прибуло до Переяслава-Хмельницького. А вже звідти кавуни автівками розвезли до столичних супермаркетів.

сайт ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН