Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скільки кавунів цьогоріч відправилося до Києва

 Другий рік поспіль після 14-ої перерви кавуни доставляються до Києва водним шляхом. Торік вдалось завантажити 250 тонн баштанних, цьогоріч – близько 440 тонн кавунів та 80 тонн динь. Завантаження відбувалось на причал Голої Пристані. Вдруге доставку здійснює підприємство «Нібулон».

Генеральний директор ТОВ СП Олексій Вадатурський наголосив, що для підприємства організація перевезення кавунів – пройдений етап, і надалі «Нібулон» готовий до транспортування цим маршрутом.

«Ми маємо відновити судноплавство Дніпром, зняти навантаження з автошляхів. Нам треба «пробивати» водний коридор до Білорусі, підтримувати судноплавство та суднобудування», – прокоментував голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Доставка баштанних водним шляхом більш рентабельна, аніж перевезення автотранспортом. Кавуни не зазняють великих ушкоджень і не псуються. За 4 дні баржа з кавунами прибуде до Переяслав-Хмельницького, звідти автотранспортом ягоди доставлятимуться до київських супермаркетів.

«Завдячуючи нашим аграріям, перевізнику, владі, ми продовжили розпочату традицію і відправляємо баржу. Кавуни та дині реалізуватимуться під брендом «баштанні з баржі»», – сказав засновник компанії «Південний експорт» Олександр Синенко.

До Києва доставляються херсонські польові кавуни, які вважаються найсмачнішими і небезпечними, оскільки дозріли у свою пору.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН