Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Орендарі Херсонщини «забули» про 1,4 мільйона гривень плати за землю

Саме 1,4 млн. грн. податкових зобов’язань із плати за землю довелося сплатити 44 орендарям – юридичним особам Херсонщини до бюджету.

Це встановили спеціалісти управління податків і зборів з юридичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під час проведення документальних перевірок платників податків – орендарів земельних ділянок державної та комунальної власності з питань декларування та сплати орендної плати за 2015-2016 роки в розмірі, не нижче ніж мінімально встановленого на той період редакцією Податкового кодексу України.

Аграріям довелося надати офіційні пояснення та документальне обґрунтування причин заниження орендної плати. Додатково фіскали області провели звірки з інформацією органів місцевого самоврядування та даними Держгеокадастру.

І прийшлося, у поточному році, таким платниками надати уточнюючу податкову звітність та розрахунки, за якими задекларувати та сплатити додаткові надходження до бюджету.

Важливо: з 17.07.2018 набрав чинності наказ Мінагрополітики та продовольства України від 27.03.2018 № 162 (далі – Наказ № 162), яким внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затверджений наказом Мінагрополітики та продовольства України від 25.11.2016 № 489.

Порядком передбачено, що з 17.07.2018 для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, та у разі, якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф) при розрахунку її нормативної грошової оцінки, застосовується із значенням 3,0.

Прес-служба Головного управління

ДФС у Херсонській області,

Автономній Республіці Крим та

м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН