Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Олешківщини завітала екологічна школа від Нацпарку “Нижньодніпровський”

Екологічну школу з цікавими лекціями, картками, інфоргафікою, дослідами провела начальник відділу еко-освіти Тетяна Крючкова на VI Фестивалі Повноцінного Життя 18-19 серпня в Эко-садиба”Радуга”(Олешківський район).

Атмосфера турботи від організаторів, різноманітності знань від майстрів фестивалю, та єдності в прагенні ЕКО-життя від учасників фестивалю наповнювали кожного присутнього. Авжеж, багато з того, про що велося в розповіді освітянки Нацпарку вже давно стало буденним для деяких відвідувачів фестивалю, бо на території еко-садиби не вживається в харчуванні одноразовий пластик, електрична енергія надходить виключно з сонячних батарей, а хати, столова побудовані по останньому слову екобудівництва з глини, їх дахи – з очерету. Навіть для приготування їжі для відвідувачів побудовані старовинні глиняні печі на дровах. Але і дорослі, і діти були в захваті від дослідів про енергетичні властивості овочів і фруктів, цікавилися, що означає екологічний борг планеті і підраховували разом екологічний слід людини.

Екологічну школу від «Нижньодніпровського» радо вітали і організатори заходу. Локацію освітян розташували біля дитячого майданчику «Територія радості». Тому головними дослідниками були діти, які з цікавістю розглядали фото із журналу «National Geographic», де освітлювалася тема «Планета пластику» через фото тварин, які потерпають від засилля поліетиленових виробів в Світовому океані, джунглях на незайманих територіях планети. Це дуже вразило дітей, багато з них замислилися після ознайомлення з таблицею найшкідливіших одноразових речей, про альтернативні екологічні замінники. Замість пластикових стаканчиків – паперові, замість повітряних кульок – паперові повітряні змії чи саморобні літачки.

Діти завжди на заняттях мобільної лабораторії «Маленькі дослідники» найвдячніші слухачі. А простір еко-садиби «Райдуга» – відкрите небо, свіже повітря, шуркіт соснового лісу, затишок незайманої природи – дуже сприяв отриманню нових вражень.

Освітяни Національного парку з нетерпінням чекають початку учбового року, щоб запропонувати ще більше різноманітних дослідів, ігор і цікавих розповідей про важливість екологічно-турботливої поведінки людини у всесвіті.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН