Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині продовжують впроваджувати електронні послуги

Не перший рік Каховка залишається на Херсонщині одним із лідерів у впровадженні сучасних електронних сервісів, покликаних спростити життя громадян, зекономити їх час та зусилля.

Однією з таких прогресивних онлайн-систем є Інтернет-портал електронних державних послуг iGov. Завдяки підключенню міста до нього каховчани здобули можливість більш комфортно й оперативно отримати необхідну послугу.

Завдяки запровадженню системи iGov у роботі міського ЦНАПу тут можна одержати такі вкрай запитувані документи, як закордонний паспорт або ID-картка (оформлення та видача паспорта громадянина України (ID-картки) по досягненні 14-річного віку, стало значно простіше.

Не меншою популярністю користуються електронні послуги, що надаються відділом реєстрації місця проживання осіб Каховської міської ради. Наприклад, отримати довідку про склад сім’ї або про зареєстрованих у приміщенні осіб (вона необхідна для оформлення цілого ряду державних субсидій, пільг і виплат) також можна за допомогою потралу iGov, навіть не виходячи з дому.

Для цього достатньо перейти за посиланням https://igov.org.ua/service/740/general, авторизуватися, використовуючи BankID або електронний цифровий підпис ЕЦП, заповнити нескладну форму, обрати власний населений пункт і надіслати сканкопії підтверджуючих документів.

Якщо інформації про вас не виявиться у реєстрі жителів міста, можна особисто внести у нього відповідні відомості, надавши сканкопії потрібних документів через Інтернет.

Таким чином каховчани фактично отримують персональний онлайн-кабінет жителя, який пов’язаний із багатьма реєстрами даних і в якому відображуються усі документи, замовлені через iGov.

Що ж стосується механізму надання довідки про склад сім’ї або про зареєстрованих у приміщенні осіб, то її сканкопія надсилається офіційним листом на електронну адресу заявника. А ті, хто зажадають оригінал цього документа з «мокрою печаткою», можуть забрати його у відділу реєстрації місця проживання осіб.

Подібна процедура застосовується під час надання іншої, не менш актуальної, Інтернет-послуги – довідки про реєстрацію місця проживання/перебування особи (для отримання ID-картки). Замовити її можна на порталі iGov за посиланням: https://igov.org.ua/service/24/general. Там же міститься покрокова інструкція дій. Ця електронна послуга стане у пригоді підліткам та їх батькам, значно скоротивши шлях до документа, який засвідчує перевтілення дитини на майже дорослу, самостійну людину.

Координатор проекту iGov в м.Херсоні та Херсонській області Павло Кулик
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН