Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як проводить відпустку херсонський нардеп Олександр Співаковський

Парламентський сезон завершено. Як оцінює роботу обранець від Херсонщини та як планує провести відпустку, Олександр Співаковський розповів кореспонденту телестудії  «Український південь».

На останній із сесій парламенту народні депутати голосували за законопроекти, які регулюють розмитнення машин з Європи. Закони про «євробляхи» прийняли в першому читанні. Олександр Співаковський вважає, що у цьому питанні Верховна Рада стала заручником обставин.

«Влада допустила, що півмільйона громадян завезли з-за кордону ці машини. Ми наперед повинні бачити динаміку, а не приймати закони навздогін явищам, які вже стались. І хоч профільному комітету вдалось найти компромісне рішення, і власники «євроблях» мають сплатити доступний, розумний податок, але для мене є образливим, коли ті, хто, прикриваючись масовим ввезенням, придбали елітні автівки. Для більшості ж ці машини є інструментом виживання. Але ті, хто має великі статки, повинні платити великі податки!», – впевнений народний депутат.

Як обранець по мажоритарній системі, Олександр Співаковський лобіював інтереси регіону у розвитку інфраструктури. Щороку з Державного фонду регіонального розвитку на область виділяється 20 мільйонів гривень.

«За останні роки з ДФРР область отримала 40 мільйонів гривень на розвиток Херсонського аеропорту. Багато коштів виділено на мостоперехід, використано на термосанацію приміщень Фізико-технічного ліцею, дитячих садків, музею. Робота з Фондом регіонрозвитку – на постійному контролі», – продовжив Олександр Співаковський. На час відпустки народний депутат повернувся до Херсона, планує відвідати м. Слупськ (Польща), а по поверненні розпочнуться традиційні педагогічні конференції.

«Робота народного депутата – діяльність з великими повноваженнями, які мені делегували люди. Це велика відповідальність, і під час відпустки вже заплановано багато роботи», – поділився Олександр Співаковський.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН