Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Створено в Одесі регіональну раду ОТГ

Процес децентралізації триває  і на Одесщині вже створено 28 об`єднаних територіальних громад, ще 8 проходять різні організаційні етапи, – повідомляє “Український південь“.

В Одеській обласній державній адміністрації пройшло перше засідання Координаційної ради об’єднаних територіальних громад. Очільник Одеської області Максим Степанов зібрав голів ОТГ регіону, аби активізувати вирішення актуальних проблем, які є у громадах, та разом знаходити шляхи їх вирішення.

«Я створив цю Координаційну раду, аби ми знаходилися у режимі постійного і продуктивного спілкування. Впевнений, ми здатні чути один одного. Ви можете розраховувати на допомогу ОДА і на мою особисту. Водночас, хочу наголосити, що динаміка наповнення бюджетів громад області може бути кращою. Наведу приклад: після останньої наради про наповнення бюджету, коли я подав звернення до Президента щодо звільнення з посади голови Ренійської РДА, всі почали працювати, укладати договори на землі щодо підвищення ставки по паям. Є деякі райони, які вже зараз розуміють, що їх бюджет додатково отримає близько 2,5-3 мільйонів гривень. Ці кошти можна спрямувати, наприклад, на ремонт місцевих доріг. Все можливо, якщо є бажання працювати», — підкреслив голова Одеської обласної державної адмінінстрації Максим Степанов.

Під час засідання ради очільник регіону Максим Степанов наголосив також на необхідності активізувати у громадах розробку проектів ремонту доріг місцевого значення. Адже лише наявність такої документації дозволить шукати джерела фінансування на проведення відповідних робіт. І закликав представників громад розробляти та подавати різні проекти для залучення фінансування від Державного фонду регіонального розвитку.

Окрім того обговорили і те, що Одеська ОДА підготувала та подала на розгляд депутатских комісій обласної ради проект рішення про внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад Одеської області, який буде охоплювати весь регіон.

«На сьогодні, відповідно до проекту перспективного плану, передбачається приєднання сільських та селищних рад до діючих 19 ОТГ Одеської області. Перспективний план, при цьому, не є “догмою” того, як саме необхідно об’єднуватися — рішення приймається на місцях, принцип добровільності ніхто не відміняє», — підкреслив директор департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації Дмитро Радулов.

Новостворена Координаційна рада збиратиметься щомісяця. Нагадаємо, усього на даний момент в регіоні створено 28 ОТГ. На різних етапах об’єднання перебувають ще вісім.

Джерело – https://oda.odessa.gov.ua/news/v-odeskij-oda-zapracuvala-koordinacijna-rada-otg-regionu

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН