Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перебуває з діловим візитом міністр з питань тимчасово окупованих територій та ВПО

Український південь, Херсонщина, межує з окупованим Кримом і є чимало проблем, які потрібно вирішувати спільно Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Сьогодні на Херсонщині перебуває з діловим візитом профільний міністр Вадим Черниш, розробляються спільні заходи.

На своїй сторінці прокоментував  голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв:

За два роки роботи у напрямку деокупації ми переконали всю Україну в необхідності створення цивілізованих КПВВ на межі з Кримом, запровадженні програм по деокупації шляхом надання кримчанам освіти, медичних та адміністративних послуг у Херсонській області.

Ми хочемо зробити Херсонщину прикладом для окупованих територій, тому створюємо тут інфраструктурні, туристичні, гуманітарні можливості та сприятливий бізнес-клімат, зокрема для кримчан. На цьому зробимо акцент і під час форуму «Таврійські горизонти» у вересні.

Важливо розуміти, що окупація Криму й Донбасу – це результат гібридної війни, і наша зброя проти неї – правда.

Дякую Міністерству з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, особисто Міністру Вадиму Чернишу та його першому заступнику Юсуфу Куркчі за увагу до примежової Херсонщини, а також за цілеспрямовану роботу щодо деокупації захоплених територій”.

 

Перед зустріччю зі ЗМІ Міністр оглянув навчально-тренажерні комплекси Херсонської державної морської академії, ознайомився з діяльністю освітнього центру «Крим – Україна», що діє на базі ХДУ, та відвідав Херсонську міську клінічну лікарню ім. О.С. Лучанського. Завершальною точкою маршруту Міністра Черниша стала універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН