Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Затримано директора однієї із крюінгових компаній Одеси за підозрою в отриманні неправомірної вигоди

Підприємець, використовуючи повноваження, незаконно отримував неправомірну вигоду в інтересах іноземців та громадян України за виготовлення документів, необхідних для працевлаштування на закордонні судна на різних посадах моряків.

В рамках проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання Одеської області та спецоперації «Мігрант» працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП в Одеській області, спільно з слідчим Малиновського ВП в м. Одеса, під процесуальним керівництвом прокурора Одеської місцевої прокуратури № 2 затримали «на гарячому» директора однієї з крюінгових компаній під час передачі йому клієнтом 10500 гривень.

У приміщенні правопорушника був проведений обшук, під час якого правоохоронці виявили та вилучили документи, пов`язані із працевлаштуванням моряків за кордоном, документи, пов`язані із наданням морякам відповідної кваліфікації, печатки підприємства по працевлаштуванню іноземців та громадян України за кордоном, а також грошові кошти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку тощо.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Фігуранту справи пред’явили підозру у вчиненні даного злочину. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

На даний час тривають слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та осіб, які причетні до скоєння злочину.

Відповідно до санкції статті, за вчинення дій з використанням наданих особі повноважень в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, 45-річному одеситу загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати посаду чи займатися діяльністю на строк до двох років.

Джерело- https://od.npu.gov.ua/news/profilaktika-zlochiniv/pravooxoronczi-zatrimali-direktora-odnijeji-iz-kryuingovix-kompanij-odesi-za-pidozroyu-v-otrimanni-nepravomirnoji-vigodi/

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН