Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До Тузлівських лиманів повернулись фламінго під час війни

Сьогодні розпочалася 254 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Вже 254 добу варвари нищать нашу землю. Божевільні мутанти і загарбники не вмиють цінувати ані природу, ані культуру, ані вільних людей. І тому, неймовірні птахи, які летять над Чорним морем і вздовж його узбережжя, над Тузлівськими лиманами, надихають і своєю синергією допомагають українцям подолати варварів. Світанок. Їду на завдання і навколо мене багато природних звуків. І раптом я почув далеко далеко від мене, дуже рідкісний звук наших лиманів. Беру бінокль і дивлюсь навколо. І бачу зі сторони моря в сторону Кордону ” Тузлівська Амазонія” на висоті 250-300 м летять знову – вони -птахи з червоно-чорними крилами. Вони, через декілька днів, знову прилетіли, просто повернулися до Національний природний парк “Тузлівські лимани”. І зараз полетіли вони від Кордону нашого нацпарку вздовж узбережжя в напрям лиману Алібей. З далекої відстані вдалося зробити декілька фото. Крупним планом знімав раніше.

А ви знаєте чому забарвлення фламінго таке яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим? Виявляється, таке “напилення” на пташці утворюється завдяки каротину, який потрапляє до них в організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу, в яких багато каротину. Що цікаво, що у фламінго на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня.

Фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів. І, між іншим, так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків. Зараз фламінго відлітають з окупованих орками територій України в Азово-Чорноморському коридорі і зупиняються на відпочинок чи підгодуватися на Тузлівських лиманах, і, звісно, фламінго, допомагали і будуть допомагати нам в боротьбі з орками, як метафоричний птах фенікс.

А зараз, на початку воєнного листопада 2022 року, неймовірне видовище армії птахів, серед яких і неймовірні фламінго, надають екосистемам парку велику енергетику. І на Азово-Чорноморському маршруті прольоту, всі ці птахи, понесуть ії задля перемоги над ворогом. Зараз, як ніколи, витонченої форми птахи, як і інші птахи, рослини, води, світанки – всі, на всіх фронтах, своєю потужною і позитивною енергетикою, допомагають українцям в боротьбі з орками.

Я є голос безголосої природи, і я, як і багато моїх колег і друзів в Україні і за кордоном, боротимусь і за природу, і за мою країну Україну до переможного кінця. Україна обов’язково відродиться!

Ми разом із безстрашною українською армією, кожен як може, повинні захищати свою землю від віроломних варварів – від російської імперії зла.

Борітеся – поборете, вам Бог помагає!

Слава Україні, Слава українському народу!

Іван Русев,

доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст,

Національний природний парк “Тузлівські лимани

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН