Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від роботодавців Херсонщини до бюджету надійшло 1,6 мільярда гривень ПДФО

За шість місяців 2018 року працедавці Херсонщини перерахували до бюджетів усіх рівнів 1611,5 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Це на 312,6 млн. грн. або на 24,1 відс. перевищує минулорічний показник. Податок на доходи фізичних осіб є лідером у наповненні зведеного бюджету та складає 49 відс. від загальних надходжень.

Місцеві скарбниці нашої області отримали 74,3 відс. від зібраного податку, який є основним джерелом надходження бюджетів Херсонщини. А це -1197 млн. грн. для бюджетів херсонських громад. Окрім того, майже чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме 414,5 млн. грн. спрямовано до державного бюджету.

Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, системна виплата офіційної заробітної плати роботодавцями області якісно впливає на надходження з податку на доходи фізичних осіб. Завдяки відповідальності значної частини херсонських працедавців бюджети усіх рівнів, і в першу чергу територіальні громади, отримують найбільшу частку податкових надходжень для розвитку власної соціально-економічної сфери.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН