Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський морський торговельний порт – один з найбільших донорів бюджету Херсонщини

Тільки за минулий рік до бюджетів усіх рівнів порт перерахував понад 70 млн. гривень.

– У нас ніколи не було затримок із платежами в бюджет, свої зобов’язання перед країною і місцевими органами влади завжди намагаємося виконувати чітко, – пояснює Олександр Сухін, керівник Херсонського морського торговельного порту. – Згідно з Галузевою угодою і колективним договором, також чітко, двічі на місяць, виплачуємо людям заробітну плату. За підсумками минулого року середня зарплата по порту зросла майже на 17% і склала 12997 гривень, у докерів – 17090 гривень.
Відпустки тут надаються з виплатою матеріальної допомоги на оздоровлення та в розмірах, встановлених головним документом порту – колективним договором. Працівникам пенсійного віку при звільненні виплачується матеріальна допомога.
На конференції трудового колективу, де обговорювалися пропозиції до колективного договору на нинішній рік, вирішено надавати портовикам свій пакет соціальних гарантій: 2940 гривень – на медичне обстеження і лікування в стаціонарах; щомісяця виплачувати по 400 гривень жінкам, які перебувають у відпустці по догляду за дитиною до трьох років; 600 гривень – одиноким матерям (батькам), у яких на утриманні перебувають неповнолітні діти, на придбання сезонного одягу на кожну дитину.
– Адміністрація і профспілкова організація порту вважають своїм обов’язком підтримувати ветеранів праці, – уточнює Валерій Тернавський, голова профкому порту. – Виділяємо грошову допомогу, а щоліта надаємо ветеранам безкоштовні путівки на море. Тільки що прийняли рішення, за яким профспілка компенсує 6000 гривень кожному портовику при покупці санаторно-курортної путівки. Путівки в пансіонати і будинки відпочинку обійдуться портовикам, а також їхнім дітям дешевше на 4000 гривень – таку суму компенсує наша профспілка. Вартість путівок до дитячих оздоровчих таборів ми зробили дешевше на 5000 гривень.

Лише торік у пансіонатах та санаторіях оздоровлено 548 портовиків. Організовано 44 одноденні виїзди на море і 9 – у ліс. З екскурсійними поїздками портовики побували у Генічеську, Одесі, Києві, Кам’янець-Подільському, Асканії-Нова. «Безвіз» значно розширив можливості для мандрівок: завдяки профспілці портовики відвідали Польщу, Латвію, Швецію…

Додамо, що в порту зберегли трудове суперництво докерів-механізаторів! На центральній прохідній гостей зустрічає Дошка Пошани з фотографіями кращих співробітників підприємства. До речі, за перемогу в трудовому суперництві кращу бригаду заохочують сумою в 10 000 гривень.

Анатолій ЯЇЦЬКИЙ. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН