Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

„Укроборонпром” передасть приміщення КБ „Ізумруд” для роботи Кримського медичного університету у Херсоні

Після окупації Кримського півострова Сімферопольський медичний університет фактично припинив свою роботу. Вже кілька місяців народні депутати та чиновники працюють над поновленням вищої школи у Херсоні. Підготовлені всі необхідні документи, проведені зустрічі у Міністерстві освіти та науки, але всі зусилля наштовхуються на спротив.

Буквально тиждень тому ми разом з Андрієм Гордєєвим зустрічались із заступником міністра МОЗу і обговорювали це питання. Хочу сказати, що голова облдержадміністрації зробив все для того, аби медичний університет запрацював у Херсоні. Але маємо спротив чиновників”, – розповів народний депутат Олександр Співаковський.

Можновладці вже домовились з директором „Укроборонпрому” про передачу приміщення КБ „Ізумруд” під навчальні аудиторії. Але питання блокується на вищому рівні. В свою чергу, народний депутат запевнив, що й далі лобіюватиме питання відкриття медуніверситету в Херсоні, бо вважає, що влада повинна робити все, щоб діти не виїжджали з рідного міста, а мали можливість тут навчатись й працювати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН