Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Чулаківці, що на Херсонщині, відбувся День картопляного поля

Базове сільгосппідприємство Олександра Синенка відоме своєю ранньою товарною та насіннєвою картоплею та чи не найбільшим в області картоплярським клином. А ще Днем поля, під час якого аграрії діляться досвідом, технологіями та презентують нові й вже перевірені часом сорти.

Сільськогосподарське підприємство вирощує „другий хліб” на 700 гектарах на півдні та півночі області. Практично всю продукцію реалізує у мережах супермаркетів протягом останніх десяти років.

Всі ці роки нас „вибивали” з цієї ніші, але ми встояли. Наша продукція відповідає вимогам і стандартам для продажу в мережі супермаркетів. Ми є дистриб’юторами голландської компанії HZPC (має 100-річний досвід селекції та розмножування картоплі для вирощування у різних кліматичних умовах). День картопляного поля – це галузевий захід для картоплярів, на якому ми представляємо 6 сортів, абсолютно нові, і ті, які вже вирощуємо на своїх полях. У нас є ділянки під насіннєвий матеріал”, – розповів голова сільгосппідприємства, депутат обласної ради Олександр Синенко.

Херсонщина – край суперранньої та ранньої картоплі. Професійне вирощування, як от на підприємстві Олександра Синенка, займає лише 10% всього картопляного ринку. Решта – це частка одноосібників, які працюють на присадибних ділянках. Але аграрне підприємство завоювало ринок, оскільки базується на трьох китах: якісне насіння, зрошення і знання.

Головний врожай збирають на картопляноприбиральній техніці німецького виробництва, лише на збір ранньої картоплі залучаються сезонні працівники. Через несприятливі погодні умови цієї весни очікують зменшення врожаю, але не критично.

Головне в вирощуванні будь-якої продукції – це репутація, яку треба напрацьовувати роками, а втратити можна за день, тому для аграріїв найважливіше – якість продукції і насіннєвого матеріалу. І День картопляного поля є важливим елементом цієї роботи.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН