Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські виші чекають на абітурієнтів з Криму

Закон України 6116 надає переваги вступникам з окупованого півострова. Абітурієнтам надаються бюджетні місця без тестування ЗНО, місце у гуртожитку та гарантоване перше робоче місце по закінченні вищого навчального закладу. Крім того, з введенням безвізового режиму з Європою біометричний паспорт відкриває перед молодими людьми нові можливості.

«Ми хочемо донести до абітурієнтів з Криму переваги навчання в українських, зокрема, херсонських вишах. Кримські дипломи надають їм можливість працювати лише в Росії, і багатьом вони не цікаві, це я знаю на 100%. Наше завдання – забрати потік абітурієнтів до себе, аргументів у нас для цього багато. Перед нами – інформаційне завдання донести їх до кримських абітурієнтів», – сказав ректор ХНТУ Юрій Бардачов.

Щоб вступити до ВНЗ за спрощеною процедурою, необхідно:

  1. Обрати освітній центр «Крим – Україна» (перелік університетів, на базі яких 2016 року функціонували центри, їхні адреси й контактні дані можна знайти на сайті dostupnaosvita.com.ua);
  2. Особисто подати заяву з 19 червня;
  3. Заповнити освітню декларацію;
  4. Здати два іспити державної підсумкової атестації: українська мова й історія України та один вступний іспит (встановлює вищий навчальний заклад).

Для вступу на спеціальності, для яких передбачено проведення творчого конкурсу, замість вступного іспиту проводиться відповідний творчий конкурс.

На засіданні ради ректорів вищих навчальних закладів Херсонської області, представники регіонального Центру ЗНО та Департаменту освіти та науки ОДА обговорили основні напрямки інформаційної кампанії із залучення кримських студентів.

«Є спільне бачення – кримські абітурієнти повинні бути у зоні нашої уваги. Розроблена програма реалізації Закону 6116. Ми зробимо все, аби вступники з окупованого півострова прийшли до нас», – впевнений народний депутат Олександр Співаковський, який взяв участь у розширеному засіданні ради ректорів вишів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН