Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Компанія декларування доходів на Херсонщині завершилась, «хвости» залишились

Деякі громадяни чесно прийшли до податкової, заповнили документи, відзвітували про прибутки, вирахували собі податки та заспокоїлися. Але є один маленький нюанс – ці податки потрібно ще й сплатити. Для цього час ще залишився. А ось що чекає на порушників фінансової дисципліни, розповіли фіскали на черговій прес-конференції.

Податківці говорять, що в цілому компанія декларування цього року пройшла так само, як і торік. Жителі області подали більше 34-х тисяч звітів про свій майновий стан та доходи і мають заплатити понад 40 млн. грн. податків. Кошти до бюджету вони сплатять добровільно, адже суми податків вираховували самі.

«Граничний термін сплати задекларованих зобов’язань по деклараціях, які подано до 1-го травня 2017-го року по доходах, отриманих у 2016-й році – 31 липня. У разі, якщо декларант не сплатить в термін, то будуть застосовані штрафні санкції», – попередила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

До кінця липня всі податки від задекларованих прибутків мають надійти до бюджетів. Як завжди, деякі платники тягнуть до останніх днів і, якщо не встигнуть, податківці додадуть їм суми штрафів та пеню.

«Якщо затримка буде до 30 днів, то штрафна санкція застосовується у розмірі 10% від несвоєчасно сплаченого зобов’язання. Якщо більше 30 днів, то штрафна санкція застосовується у розмірі 20%», – продовжила Олена Грищук.

На деяких жителів області і досі чекають у центрах обслуговування платників. Вони не те, що податки не сплатили, а й саму декларацію у строк не подали. Як свідчить практика фіскальної служби, не поспішають платити ті люди, в яких суми податків не надто великі.

Найбільше боржників серед громадян, які мають перерахувати на рік від п’ятисот до тисячі гривень. А от багатії не жартують із законом. Вони більш сумлінні. Може тому, що штрафи за несплату з їхніх статків вийдуть доволі істотні.

По 12,5 тисячах декларацій уже надійшло до бюджету 15 млн. грн. У податківців прогнози доволі оптимістичні. Говорять, що спрацює «ефект останнього дня», і платити побіжать всі, хто ще не розрахувався. А, якщо і доведеться застосовувати штрафи, то це буде тільки для одиниць, котрі за три місяці так і не дійшли до найближчого банку або поштового відділення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН