Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Платники податків Херсонщини заборгували більше півмільярда гривень до державного бюджету і 140 млн. – до місцевих

Фіскалам навряд чи вдасться повністю стягнути цю суму – підприємства-банкрути часто вже нічим не володіють та працювати у подальшому не збираються. Але податківці потроху зменшують величезну недоїмку. За 9 місяців поточного року фіскалам вдалося стягнути з боржників 70 млн. грн. Для цього підключили судових виконавців, арештовували та продавали майно.

Наші працівники окрему увагу приділяють погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску. Так, станом на 1 жовтня 2017 року така заборгованість складає 97 млн. грн. Але завдяки спільній роботі з органами державної виконавчої служби в межах виконавчих проваджень погашено боржниками та примусово стягнуто заборгованості з ЄСВ на суму майже 7 млн. грн.”, – поінформував заступник начальника ГУ ДФС у Херсонській області Микола Квасневський.

Чималі суми заборгували і пересічні громадяни. Зокрема, з плати за землю. Майже 110 тисяч жителів області не сплатили за свої ділянки у визначений законом термін. Найбільші суми боргу мають жителі Голопристанського району – 3,2 млн. грн., Олешківського – 2,1 та Бериславського – майже 2 млн. грн.

Фіскали запрошують боржників на звірки до інспекцій. Вони визнають – у нарахуванні податку можуть бути неточності, адже державні реєстри, якими вони користуються, не завжди містять достовірні дані. Але це не привід зовсім не платити, адже штрафні санкції нараховуються автоматично і зараз вони становлять 20% від суми недоїмки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН