Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським підприємцям доведеться сплатити наступного року близько 10 тис. грн. до бюджету

Приватні підприємці Херсонщини, які працюють на загальній системі оподаткування та не отримують прибуток, цього року платять єдиний соціальний внесок. Отже, у лютому 2018-го їм доведеться перерахувати до бюджету 8450 грн. Для багатьох це чималі кошти. Тому у фіскальній службі радять таким підприємцям вже зараз сплачувати частками, якщо у них немає можливості одразу погасити всю суму.

Найкраще – щомісяця, але обмежень тут немає. Наприкінці минулого року та на початку нинішнього велика кількість таких підприємців знялися з реєстрації, щоб не платити єдиний соціальний внесок. І в країні це викликало чималий резонанс. Але ліквідували свій ФОП далеко не всі. І тим, котрі цього не зробили, вже набігла чимала сума податку.

«З 1-го січня 2017-го року наші фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування, незалежно, чи вони працюють, чи ні, але не закриті у встановленому законом порядку, мають сплатити за кожен місяць 704 грн.», – повідомив заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олексій Юсов.

Звіти з єдиного соціального внеску потрібно буде подати до 9-го лютого 2018-го року. І одразу виникне податкове зобов’язання, яке потрібно погасити. Також до цієї основної суми зобов’язань нараховується штраф 20%.

Зміни у законодавстві торкнулися і пенсіонерів за віком та інвалідів, які займаються підприємницькою діяльністю. Раніше вони могли не платити ЄСВ, якщо перебувають на спрощеній системі оподаткування. Тепер звільнили від сплати єдиного соціального внеску і загальносистемників. Отже, звіт подавати не потрібно. Але тільки за себе.

Для «спрощенців» законодавство не змінилося. Вони, як і раніше, нараховують ЄСВ щоквартально та сплачують до 20-го числа наступного за цим кварталом місяця. Подавати загальнорічні звіти їм не потрібно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН