Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“За 3 роки в Україні створили армію наново” – Роман Романов

Українській оборонно-промисловий комплекс розвивається та інтегрується у світовий сектор безпеки та оборони, а вектор реформ задля інтеграції в НАТО є незворотнім. Про це сказав Генеральний директор Державного концерну “Укроборонпром” Роман Романов під час відкриття Семінару з реформування ОПК України. 

“Наша консолідована робота, що проведена між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Концерном “Укроборонпром” та західними партнерами, дозволила за 3 роки створити сильну європейську армію. Нині, наші підприємства мають доступ до різних каталогів НАТО та до стандартів Альянсу – це дозволяє проектувати та виробляти техніку у відповідності до потреб військового об’єднання, закуповувати західні комплектуючі для програми імпортозаміщення та продавати вітчизняну продукцію”, – заявив Роман Романов. 

“У травні Уряд прийняв Державну програму реформування та розвитку ОПК до 2021 року. Вперше за останні роки Україна має план дій, що поєднав у собі інституційні перетворення і розвиток підприємств. Ми вже реалізували багато ініціатив, включаючи запровадження стратегічного планування, успішні законодавчі ініціативи, працюючу програму імпортозаміщення та істотне удосконалення системи державного експортного контролю. Країни НАТО залишаються для нас орієнтиром у реформі, а розширення взаємовигідної кооперації з НАТО у сфері озброєнь – одним із пріоритетів”, – розповів Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко. 

Присутній на заході Заступник помічника Генерального Секретаря НАТО з питань оборонних інвестицій Ернест Герольд у вітальній промові зазначив, що український ОПК стрімко еволюціонує та направлений на світові стандарти, а НАТО співпрацюватиме з нашою державою. 

Семінар з реформування оборонно-промислового комплексу України відбувся в стінах ДК “Укроборонпром,” спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством оборони України та представництвом НАТО. Такі спільні заходи направлені на консолідацію зусиль державних інституцій в сфері розвитку та реформування вітчизняного ОПК.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН