Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ВІТЧИЗНЯНА НАУКА Є НЕВІД’ЄМНОЮ ЧАСТИНОЮ РЕФОРМИ ОПК – РОМАН РОМАНОВ

Нашим солдатам необхідна інноваційна зброя – наша наука здатна її розробити, а підприємства – виготовити. Про це заявив Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов на виставці-презентації науково-технічних розробок і технологій НАН України «Наука — обороні та безпеці держави».

«Залучення вітчизняного наукового потенціалу та сучасних розробок наших вчених – невід’ємна частина реформування ОПК. Концерн активно  працює над створенням нових зразків продукції разом із українською фундаментальною та прикладною наукою», – сказав очільник «Укроборонпрому».

За його словами, Концерн підписав меморандуми про співпрацю з 48 вищими навчальними закладами країни задля підвищення рівня кваліфікації та експертизи своїх співробітників.

«Метою такої співпраці ми бачимо консолідацію зусиль, спрямованих на вирішення проблем інноваційного розвитку науково-технічного потенціалу підприємств ОПК», – додав Роман Романов.

Нагадаємо, що українська армія вже отримала вітчизняні безпілотні комплекси – БпАК-МП-1 «Spectator», цей проект є спільною роботою «Київської політехніки та ДК «Укроборонпром». Шлях від ідеї до серійного виробництва БПЛА подолали у рекордно стислі терміни – менше, ніж за рік. Комплекс складається з трьох тактичних безпілотників та системи управління і спостереження.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН