Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“УКРОБОРОНПРОМ” НАДАВ РОБОТУ СОТНЯМ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ – ВОЛОДИМИР ГРОЙСМАН

Локалізація виробництва військової продукції за програмою імпортозаміщення Державного концерну “Укроборонпром” надала роботу сотням підприємств України. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час свого візиту на  ДП “Шепетівський ремонтний завод”, що у складі Концерну.

“Раніше ми були дуже імпортозалежними, в тому числі і від країни-агресора. Комплектуючи для військової техніки та інше оборонне обладнання раніше виготовлялось саме в тій країні. Зараз силами “Укроборонпрому” на 100%  відбулось заміщення. Це означає що десятки, сотні, тисячі підприємств України мають сьогодні роботу на ОПК, мають зарплату та виготовляють національний продукт”, – заявив Володимир Гройсман.

На прикладі Шепетівського ремонтного заводу Концерн продемонстрував успішність реалізації програми імпортозаміщення. Силами заводу, інших підприємств-учасників Концерну та приватних українських виробників було замінено сотні найменувань комплектуючих. Серед них прицільні коплекси, системи наведення, електронне устаткування та вогневі системи для самохідних артустановок, систем реактивного залпового вогню та гаубиць.

“Відома своєю ефективністю РСЗО “Град”, отримала українські приціли та блоки імпульсів. Далекобійна гаубиця Д-30 – клин затвору, підьомні та поворотні механізми. Особливу увагу було приділено встановленню на кожну машину сучасних цифрових захищених радіостанцій”, – зазначив директор підприємства Олег Турінський .

Загалом, за 2 роки Концерн підписав 19 Меморандумів про співпрацю у сфері імпортозаміщення  та виконання державного оборонного замовлення з обласними адміністраціями та залучив до співпраці 367 підприємств.

“Укроборонпром” є драйвером економічного розвитку всієї країни – вже понад 200 тисяч працівників долучені до співпраці з Концерном. Навіщо купувати закордоном, якщо є українські підприємства які здатні виготовити необхідну оборонці продукцію.  Лише у разі відсутності можливості зробити щось в Україні ми шукаємо іноземні аналоги”, – заявив Генеральний директор “Укроборонпрому” Роман Романов.  

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН