Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

УКРАЇНСЬКИЙ АН-178 ВПЕРШЕ ВИКОНАВ ДЕМОНСТРАЦІЙНІ ПОЛЬОТИ НА МІЖНАРОДНІЙ ВИСТАВЦІ

Багатоцільовий транспортний літак, створений на ДП «Антонов», вперше взяв участь в програмі демонстраційних польотів на міжнародній авіаційній виставці в Берліні. 

Літак продемонстрував свої можливості в день відкриття ILA-2016, одниму з масштабніших європейських авіасалонів. Політ відбувся за несприятливих погодних умов. Крім Ан-178, організатори дозволили піднятися в повітря лише німецькому А400М виробництва «Airbus». Інші літаки, заявлені в загальній програмі, виконали свої польоти вже після покращення погоди.

На АН-178 екіпажем льотчиків-випробувачів ДП “Антонов” були майстерно виконані фігуривищого пілотажу: швидкісний набір висоти, круті розвороти, гірка з виходом в крен, а також проліт на мінімальній швидкості у 180 км/год. 

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 став подальшим розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148/Ан-158. Його швидкість сягає 825 км/год, висота польоту – 12 км, дальність – 5 500 км. Літак може сідати і злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі -ґрунтових. Літак здатний перевозити до 18 тоннвантажу, включаючи великогабаритні морські контейнери 1С. 

Нагадаємо, у 2014 році за результатами ефективної діяльності підприємств ДК «Укроборонпром» Уряд ухваливрішення передати в його управління ДП «Антонов».Ускладі «Укроборонпрому» «Антонов» розширив коло іноземних партнерів, підписавши низку важливих угод з компаніями з Королівства Саудівської Аравії, Канади, Індії, країн Європи. 

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 було презентовано на крупних авіаційних виставках “Le Bourget -2015” та «Dubai Air Show 2015». Зараз будується новий  легкий транспортний літак –  Ан-132D ( демонстратор). 

Ведеться розробка нових безпілотних комплексів.

Укроборонпром

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН