Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні буде створено регіональний центр розвитку туризму

Чотири роки факультет природознавства, здоров’я та туризму Херсонського державного університету працював у міжнародному проекті TEMPUS «Cruise T». Назві завдячують одеським партнерам – місто-порт спеціалізується на морських подорожах. Крім українських вишів, у проекті працювала і Грузія, партнерами виступили університети багатьох країн Європи.

Херсонський край багатий на туристичні місця – узбережжя морів, територія національних природних парків, історичні місця, зелений туризм, словом, будь-які маршрути і на будь-який смак.

Галузь тримається на трьох китах: підготовка спеціалістів, якість сервісу й просування продуктів через Інтернет-мережу. Протягом реалізації проекту учасники рухались, користуючись найкращими здобутками країн, в яких туризм розвинений.

Від експерта з Німеччини – Вольфганга Фукса – майстер-клас про підвищення якості обслуговування, з рекламою турпродуктів в Інтернеті знайомить італієць Філіпп Коррадіні. Та експерт зі Словаччини – з досвідом розвитку зеленого туризму.

«Ми отримали зараз безвіз з Європою. Для нас це – бонус від європейських країн і сигнал до того, що в туристичному бізнесі потрібно знання не лише англійської, а й німецької та французької. Нові реалії висувають для нас нові вимоги, яким ми повинні відповідати. Тому цей форум – це такий собі іміджевий хід для нашої вищої школи», – розповіла координатор проекту TEMPUS «Cruise T» Оксана Лаврікова.

Головний підсумок роботи проекту – створення Центру регіонального розвитку туризму. Для вищої школи робота стала унікальним досвідом: відкрита магістратура на профільному факультеті, де готують фахівців туризмознавства і викладачів для своїх кафедр, студенти почали брати участь у розробці наукових проектів, поєднувати теорію й практику. Врешті у сферу туризму прийдуть молоді й креативні.

Завершальним етапом проекту став триденний форум на базі ХДУ, на якому студенти, викладачі, херсонські ресторатори і готельєри могли поспілкуватись з фахівцями турбізнесу трьох європейських країн і отримати відповідні сертифікати про участь у семінарі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН